Machinnova automatische plant robot geleverd aan oppot bedrijf Vermeer Bakkenes.

 

Vermeer Bakkenes is een landelijk opererend bedrijf wat oppotwerk op locatie verricht.

 

Martin Vermeer, de eigenaar had een aantal redenen om tot de aanschaf van de automatische plantmachine over te gaan dit voorjaar,

 

Kwaliteit verbetering:
Bij een grote klant van Vermeer draait al een tijdje een Machinnova automatische plantmachine, en de plantkwaliteit van die machine  is daar erg goed en constant, alles op delfde plaats, zelfde plant diepte, zelfde capaciteit, ook bij meerdere planten in een pot. Vooral de constantheid is hand matig nauwelijks te evenaren.

 

Arbeids besparing:
Een oppot ploeg bestaat over het algemeen uit 3 tot 4 personen, dus  2 personen aan de oppotmachine, 1 persoon die de potgrondgrond, planten en trays met planten aanvoert en 1 persoon die de planten van de transportband haalt en op de grond zet en dit in combinatie met de pottenvuller, heftruck en transportbanden.
Dit moet een goed op elkaar ingespeeld team zijn, ontbreekt er een dan heeft dat direct resultaat op de prestatie van het team.
Door de automatische plant machines heb je maar 2 personen nodig, en het belangrijkste werk het planten wordt overgenomen door de plantmachine.
De besparing is dus 1 a 2 personen, met een hoge capaciteit tot 7200 planten per uur, die ook gehaald wordt als de machine draait

logo vermeer bakkenes

Werk omstandig heden:
Het oppotten is eentonig werk wat fysieke klachten op kan leveren, bij een automatische plant machine is  het werk afwisselend, niet eentonig, en fysiek ook niet zwaar, dus als het nodig is kunnen er ook langere dagen gemaakt worden zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit

 

Organisatie:
Omdat  er altijd op locatie gewerkt wordt, op afstand dus, is controle lastig en dus ook de planning Een machine draait altijd met de zelfde snelheid dus is er ook veel beter te plannen hoe lang een oppotklus duurt, met handmatig planten is dat niet altijd het geval.

Een oppotploeg bestaand nu uit 3 of 4  personen, met de plantmachine gaat dit terug naar 2, dat is altijd makkelijker te organiseren, zeker met seizoen krachten,

 

Flexibiliteit:
De Machinnova automatische plantmachine is zeer snel om te bouwen naar een andere pot/tray configuratie, en dat is voor een oppotbedrijf natuurlijk super belangrijk ( eigenlijk is dat voor iedereen belangrijk de tijd van de monoculturen is voorbij ), die hebben een breed pakket aan pot en brontray maten bij hun klanten, ook een extra bron tray erbij is zo gebeurd, eigenlijk alleen software, en tegen lage kosten. De trays variëren van een 18 gaats t/m 480 gaats, dus van 10 mm t/m 80 mm en dat allemaal met dezelfde eenvoudig verstelbare grijper  en potmaten van 9 t/m 27 cm.

De machine staat op wielen en is dus zeer mobiel en  eenvoudig te verplaatsen.

Kortom: een mooi een zinvolle aanvulling op het machine park van Vermeer Bakkenes.

 

 

Vermeer bakkenes nieuws kopje grote foto